Lipoedeem

Al zolang als ik me kan herinneren hebben de dames in onze familie, “stevige poten”. Jarenlang heb ik het alleen als lastig ervaren bij het kopen van laarzen en broeken en gedacht dat het nu eenmaal mijn bouw was.
Toen mijn moeder weer eens een verwonding aan haar been had, zijn we naar de dermatoloog gegaan en daar was de officiële diagnose: lipoedeem.
Dat heeft mij aan het denken en lezen gezet, ook ben ik gaan onderzoeken wat ik met mijn Piroche producten en behandelmethode zelf kon doen en aanbieden.
Na mijn opleiding Trainer Hormoonfactor van Ralph Moorman in 2013, heb ik in 2014 Yvonne van Stigt (schrijfster van het boek: Oerslank) ontmoet en bij haar de opleiding gevolgd. In beide opleidingen komt lipoedeem aan bod en Yvonne is zelf ervaringsdeskundig, want zij heeft ook lipoedeem. Het bleef niet bij alleen bij deze opleidingen, er is altijd meer te weten en te leren. Daarnaast ben ik elke week aan het behandelen gegaan met onze inpandige Piroche specialiste. Voelen, ervaren en fine tunen van onze speciale ondersteunende lipoedeem behandeling.

Lipoedeem is een chronische aandoening en relatief onbekend. In de geneeskunde weet men niet precies hoe het ontstaat en daardoor is het behandelen van lipoedeem niet makkelijk. Het manifesteert zich ook bij iedere persoon anders en ook de klachten zijn verschillend.Over het algemeen hebben vrouwen last van ophopingen van vocht en vet in de benen (en soms ook in de armen). Deze ophopingen zijn vaak erg pijnlijk.
Afvallen met lipoedeem is erg lastig en als je afvalt blijft het vaak op die plekken zitten.

Lipoedeem is een overlevingsstrategie van je lichaam. Ons lichaam wil overleven en zal daar alles voor doen. In dit geval wil je lichaam de gifstoffen (die het lichaam niet goed kan opruimen, vanwege allerlei verstoringen) zo ver mogelijk van je vitale organen hebben en verdunt ze met veel vocht en slaat het op in het vetweefsel en voilà daar zijn de zwellingen. Ben dus lief voor je lichaam dat het deze weg voor je heeft gekozen.

Over welke verstoringen heb ik het onder andere?

 • Oestrogeendominantie
 • Ontgiftingsprobleem
 • Bindweefselproblemen
 • Stress
 • Ontstekingen
 • Insulineresistentie
 • Verstoringen in de lymfe

Wil je aan de slag? Prioriteit hebben in ieder geval het aanpassen van je voeding, het reduceren van stress, bewegen en de ondersteunende, speciaal door ons ontwikkelde, lichaamsbehandelingen.

Vanuit mijn praktijk voor voeding & vitaliteit kan ik je ondersteunen en tegelijkertijd kun je met de Piroche specialiste aan de slag met de lichaamsbehandelingen. Wij hebben alles in huis om je te ondersteunen.

Hoe ziet je behandelproces eruit bij ons:
Zodra je hebt besloten om je kwaliteit van leven te verbeteren en je de weg naar ons hebt gevonden gaan we twee wegen bewandelen.

De eerste stap is je intake gesprek bij mij. De uitgebreide intake is de start van een persoonlijk voedingsadvies. Hormoonfactor proof/Paleo voeding is het begin van meer rust in je systeem en opent mogelijkheden voor je lichaam om verstoringen aan te pakken.

De tweede stap is een intake en een Bodydrainage bij een Piroche specialiste zodat zij een goed beeld van jou en de conditie van je lichaam heeft. Op basis hiervan kan zij een compleet behandelplan voor je maken. Dit plan is persoonlijk en dus voor iedereen anders.

Het behandelplan bestaat uit regelmatige behandelingen, die in het begin wekelijks zijn en langzaam uitgebreid worden, afhankelijk van het resultaat, naar meer tijd tussen de behandelingen. Tot er een onderhoudssituatie bereikt is. Waar mogelijk kunnen de consulten voor voeding gecombineerd worden. Deze combinatie zorgt ervoor dat we het probleem succesvol kunnen aanpakken.

Even een kleine uitleg van wat wij van Pilou Cosmetics doen met Piroche Cosmétiques:
Piroche Cosmétiques is geïnspireerd door de Traditionele Chinese Geneeskunde, waarin wordt uitgelegd hoe energie circuleert in het lichaam en wat de beste manier is om obstakels, die een evenwichtige doorstroming tussen yin en yang verhinderen, te verwijderen.
Piroche Cosmétiques is erin geslaagd om schoonheidsbehandelingen te ontwikkelen die de Traditionele Chinese Geneeskunde combineert met Westerse fytotherapie met moderne know-how en technologieën.
Het resultaat: een moderne natuurlijke lijn van cosmetica en behandel methode die rekening houdt met de mens als geheel en waarvan het cosmetische effect een positieve invloed heeft op de fysieke en mentale conditie.
Piroche is trots op haar 35 jaar ervaring in de professionele cosmetica sector. Deze ervaring is opgebouwd door middel van samenwerking met schoonheidssalons, beautyfarms, Spa’s en wellness centra.

Speciaal door ons ontwikkelde behandel procedure
Door onze achtergrond kunnen we verschillende behandelingen aanbieden en die combinatie geeft een goed resultaat. Samen met onze “in house” specialiste, heb ik een behandeling ontwikkeld die perfect ondersteunend werkt.
Omdat lipoedeem ook een bindweefsel probleem is, is het van groot belang dat we dat gaan versterken door middel van behandelingen, voeding, beweging en supplementen. Alles wat we kunnen doen om het bindweefsel te versterken moeten we doen. Hoe strakker het bindweefsel, hoe beter het bindweefsel de cellen in bedwang kan houden en de vetcellen klein te houden.
Om je lymfesysteem te helpen gaan we het systeem helpen met de lymfodrainer, dit is een lymfedrainage apparaat. Tevens haalt dit apparaat de stress uit je weefsels. Het draineren van onderrug, billen, benen en armen is een belangrijk onderdeel van de behandeling.

 

Om de fascia te versterken werken we met machinale cupping, de crystal glass cups geven een op jouw afgestemde bindweefselmassage.
Uiteraard behandelen we de meridianen van de nier, blaas, lever, galblaas, pericard en drievoudige verwarmer. Dit om de simpele reden dat daardoor het metabolisme weer in balans wordt gebracht en tevens helpen we het hormonale circuit beter te circuleren en functioneren. Met als uiteindelijk doel blokkades te  verwijderen zodat het lichaam zelf weer beter kan functioneren.

Technieken die we gebruiken

 • Machinale lymfedrainage
 • Machinale cupping
 • Bindweefselmassage
 • Body wrapping
 • Diverese manuele massage technieken
 • Stimulatie van acupressuur punten met Beautystimm
 • Insluizen van werkstoffen met ultra-geluid

Effect van de behandelingen

 • Minder tot geen pijnlijke armen en benen
 • Minder vermoeide armen en benen
 • Gladdere huid
 • Betere vorm
 • Betere circulatie
 • Betere energetische balans

Levensstijl
Naast alles wat wij voor je kunnen doen, is het van groot belang dat je thuis ook aan de slag gaat en je levensstijl aanpast. Dit betekent naast goed en gezond eten, genoeg water drinken, sporten en/of wandelen. Tijd voor jezelf maken. En het gebruik van de Infiltrans producten van Piroche zijn een “must” om de circulatie te helpen en natuurlijk heerlijk 2x per week in een bad of voetenbad met onder andere onze ondersteunende aroma hydrobaden.

Resultaat uit de praktijk
Roos heb ik leren kennen tijdens een trainingsdag bij Yvonne en Roos heeft ook lipoedeem. Ze is personal trainer, fitnesscoach en geeft ook voedingsadviezen. Zij was op zoek naar een lymfedrainage behandeling en ik heb haar uitgenodigd.

Hieronder haar foto van de vooruitgang na 20 behandelingen. (Foto credits, Roos Foreman)

 

Take good care!

Loreen Schöner
Purple Power, trainer Hormoonfactor
Eigenaar Pilou Cosmetics/Piroche Cosmétiques Nederland
www.purplepower.nl